Medeltidsveckan 2017

Efter mycket repande och en fin vårtermin fick vi ihop en väldigt gemytlig vecka tillsammans. Parad, invigningsnummer, gyckel och eld var det vi hann med i år.

Det nya ifrån förra året var att PAX fick uppdraget att inviga det hela, vi använde oss av tyger i träden, akrobatik i publikmassorna och en duett på scen.

Vidare så använde vi oss av året dessförinnan som inspiration inför den årets eldföreställning. Samma namn men en uppdaterad version.

Somnia – Mellan dröm och dröm

En fantastisk vecka, tack till alla som deltog!

(Dessa foton är tagna av Therese Hubner)

2017 – vårtermin

2017, tiden går fort! Denna termin är späckad med olika workshops, dans, akrobatik och scennärvaro.

Artistpax har börjat rulla igång projektet ”Världen är skev”. Nya samarbeten och andra riktningar är på intåg och vad som helst kan hända. Det kommer bli ett strålande år!

Vi har redan varit på en fantastisk workshop med Fabian Wixe, några blåmärken, träningsvärk från topp till tå och en hel del god mat senare är vi tillbaka för att starta upp terminen. Vi hann även att ta T-centralen med storm med höga pyramider och lyft.

Va!?

En härlig föreställning utan eld. Underligt och magiskt är egenskaper denna skapelse bygger på. Knappt 20 minuter lång med både kaos och välorganiserade rörelser.

Pax kände humorn av ett spektakel utifrån ordet Va!? och körde igång, efter några lektioner hade vi en färdig föreställning där stolar kastades och blickar haglade.

Denna föreställning kommer upprepas i framtiden (möjligtvis en fortsättning).

Va!?

Myten om Martebo

Medeltidsveckan 2014!

 

En mystisk historia om Sten Sture som förlorar sin dotter. Han letar frenetiskt men hittar inte mer än underliga varelser och dramatiska scener.

 

Vi är mycket nöjda med uppsättningen och ska med stor sannolikhet utveckla vidare till år 2015.

 

Sommarens affishPAX 10350415_10154427144580471_3327317125499258529_n